Question?!

Sunt femeile, care fac sex regulat, tarfe?
De cateva zile am luat de la episodul pilot, unul dintre serialele mele favorite "Sex and the city". Prinsa de vraja prieteniei dintre cele 4 doamne care au mania pantofilor scumpi nu puteam fi derenaja de nimeni, asa ca am aruncat un mic status in dreptul iconite care apare in langa numele meu. Apoi, intra un prieten pe mine, si ma intreaba daca imi place serialul; dupa ce mi-am prezentat toata stima pentru acele femei; tanarul amic 'imi taie macaroana' cum s-ar zice, atunci cand vad in fereastra deschisa un singur cuvant 'whore'. Nu se referea la mine, ci la protagonistele filmului, apoi adauga si faptul ca a vazut el niste secvente din serial si ' se futeau in draci'.
Am incercat sa ii explic ca filmul nu se bazeaza numai pe sex, ci pe viata si prietenia unor femei din the big apple, iar sexul face parte din viata femeilor, ca serialul a fost facut tocmai ca toate doamnele sa se poata regasi in el, asta fiind si motivul pentru care protagonistele sunt destul de diferite intre ele, cum suntem si noi, reprezentantele sexului frumos, dar eu nu intelegea. Asa ca am lasat-o moarta.
Dupa aceasta mica conversatie, am inceput sa imi pun niste intrebari. De ce toate femeile care fac sex regulat, cu barbati diferiti sunt catalogate drept 'tarfe'? De ce daca iesi cu mai multi barbati, ai deja eticheta pe care scrie dama de companie lipita in frunte? Cum am putea sa ne gasim marea iubire, si asa zisele suflete pereche daca nu iesim in lume sa le cautam? De obicei nu bag in seama comentariile astea rautacioase, si nu sunt in cautarea marii iubiri -cred ca daca tot e atat de mare, o sa ma lovesc intr-o buna zi de ea- dar nu imi place nici cand oamenii sunt etichetati aiurea.
Cred ca in ziua de azi femeia trebuie sa fie expermintata si evoluata, sa fim sinceri, nu mai suntem pe vremea cand barbatii sunt politicosi cu femeile, le ofera tot ce au ei mai de pret si le iubesc neconditionat. In zilele noastre femeia trebuie sa stie sa se descurce singura, sa nu isi puna bazele decat in faptul ca este capabila sa treaca peste orice; daca e asa -si vreau sa cred ca am dreptate- de ce barbatii nu evolueaza si ei odata cu noi? de ce raman niste copii batrani? ar fi trebuit ca pana acum sa ne depaseasca, doar noi avem doar o coasta din trupul lor masiv.
Intr-o alta ordine de idei, am fost intrebata acum cateva zile de ce femeile atat de complexate, nesigure? Intrebarea pornind tot de la un status de-al meu care zicea ca femeile mereu au fost mai desptepte decar barbatii, diamonds are a girl's best friend, and a man's best friend is a dog. Apoi, imediat am mai primit o intrebare, de ce vrem mereu sa ne aratam superioritatea? Stiind ca vorbesc cu unul dintre barbatii din lista mea al caror motoras inca mai functioneaza, am vrut sa nu arunc niste raspunsuri banale, asa ca am dat si eu drumu la rotita sa se invarta. Incercand sa lamuresc barbatul care astepta un raspuns de la mine, poate tocmai se certase cu iubita dintr-un motiv pe care nu il pricepea asta ducandu-l la exclamatia preferata a barbatiilor "Femeile sunt imposibile!", sau doar se plictisea si cauta ceva cu care sa isi omoare timpul, am ajuns si eu la concluzia ca femeile vor sa atraga barbatii catre maturitate. Ele deja sunt mai evulate decat barbatii si vor sa ii ambitioneze sa isi mai umezeasca creierul ala mult prea atrofiat, sau innecat in vodka. Toata lumea vrea egalitate intre cele doua sexe -acum nu vorbim de femeile care urasc barbatii sau de misogini- dar poate ca noi deja am ajuns acolo...poate ca nu putem sa tinem pasul unii cu altii. Oricum am da-o niciodata nu o sa ajungem la egalitate, la pace si la alte lucruri frumoase, dar poate ca e mai bine asa..poate chiar acestea conflicte ne fac viata mai interesanta.

xoxo

2 comentarii:

  1. probabil am vorbit in necunostinta de cauza ... io stiu ca in fiecare episod era cate un gagiu nou , si mi se pare umpic deplasat... io's mai conservator la capitolu asta draga, n-ai ce-mi face :))

    RăspundețiȘtergere
  2. o iau invers, in legatura cu lucrurile urate care ni se intampla.. cred ca totusi au si ele un rol, adik, nu am putea aprecia lucrurile frumoase daca acelea urate nu ar fi.. pana la urma, rautatea e un motiv pentru existenta bunatatii..
    cat despre femeile tarfe.. care e problema daca o femeie este tarfa, prostituata, dama de companie, .. etc?!! asta nu inseamna decat faptul ca se fute mai des.. nu are nimic de a face cu personalitatea ei, sufletul sau comportamentul ei in public.. nu inteleg pentru ce atata tam tam pe treaba asta.. ea ori nu a gasit alta solutie mai buna sa faca bani, ori adora sa se simta cat mai des FEMEIE apreciata de cat mai multi barbati.. apoi ele fiind atat de degajate si nepasatoare de ce spune lumea despre ele, nu au nici un motiv sa ascunda realitati sau sa minta ,asta avand in vedere ca ai pomenit si despre sinceritate, mi-am amintit ceva ce auzisem mai de mult si cu care sunt perfect de acord:
    "Curvele si betivii sunt cele mai sincere fapturi de pe pamant" ;)
    peace :p

    RăspundețiȘtergere