Manolo Blahnik

Photobucket

Nume: Manolo Blahnik
Anul si locul naşterii: 1943, Canary Islands, Spania
Educaţie: Manolo a studiat arhitectura si literatura la Universitatea din Geneva dar a renunţat înainte sa obţină licenta. Mai tîrziu a studiat confecţionarea traditionala a pantofilor in estul Londrei. The Royal College of Art si The Royal Society of Arts of Britain i-au acordat premii de onoare.
Fashion: A inceput sa creeze pantofi in 1971 si a inaugurat primul magazin la Londra in 1973. Mai tarziu a deschis un magazin si in New York.
Stil: Multa lume conside ca atunci cand porti creatiile lui Manolo nu mergi pe niste simpli pantofi ci pe niste opere de arta. Foloseste blanuri si pene, diamante si paiete, broderii si cusaturi interesante pentru a transforma pantofii in mici piese de colectie. De asemenea, pregateste-te sa vezi tocuri foarte inalte - uneori depasesc cu mult 12 cm!
Clienti faimosi: Madonna, Kylie Minogue, Princess Diana, Marge Simpson din The Simpsons si cunoscuta Carrie Bradshaw din Sex and the city.
Ceva ce poate nu stii despre el: In 2002, Manolo a trebuit sa retraga o pereche de pantofi de pe piata pentru ca erau prea periculosi. Pantofii mai sus mentionati aveau tocul din metal , 8 cm inaltime si doar 3mm diametru. Erau atat de ascutiti incat faceau gaura in covor. Purtati de o persoana si un picior gresit puteau fii folositi pe post de arma!
Get the look!: Inspira-te din balet si din teatru. Poti schimba o pereche de pantofi vechi pe care nu o mai porti in ceva nou si interesant prin lipirea unei panglici, unor flori artificiale sau nastui. Gandeste-te la Cenusareasa si adauga niste auriu sau argintiu pe o pereche banala de sandale. Astfel vei avea ceva ce va parea scos din povestile cu printese.

Cel mai cunoscut designer de pantofi al secolului 21 si-a ales cariera din dreseala. Viata lui extraordinara a inceput in Canary Islands din Spania. Cresut de mama sa de origine spaniola si tatal lui cu origini cehe, s-a dezvoltat departe de capitalele fashion ale Europei - primii ani i-a petrecut pe o plantatie de banane. Mai tarziu a primit o diploma in arhitectura si literatura la Universitatea din Geneva dar in 1968 a plecat sa traiasca in Paris inainte sa fie licentiat. Peste putini ani s-a mutat la Londra.
Manolo a acceptat jobul de fotograf la ziarul The Sunday Times. A inceput sa cunoasca actori, modele si alte persoane importante. In timpul liber desena schite pentru pantofi. A avut norocul ca un prieten sa ii faca cunostinta cu Editorul VOGUE.ului American, revista de moda. Cand i-a arata schitele lui, aceasta l-a sfatuit sa uite de jobul din spatele scenei si sa se apuce de creat pantofi.
In 1971, Manolo a inceput sa lucreze cu designerul britanic Ossie Clark. Ossie era faimos pentru stilul lui nonconformist dar Manolo nu era atat de inaintat. Printre creatiile lui se numara si o pereche de pantofi verzi cu cirese false. Tocurile erau atat de inalte incat modelele se impiedicau pe catwalk. Acesti noi pantofi au atras atentia faimoaselor modele si actrite. Ulterior, Manolo s-a perfectionat urmand cursuri de confectionare a pantofilor. Apoi, in 1973 a deschis un mic magazin in Londra numit Zapata, in care gaseai numai pantofi creati de el.
Astazi, Manolo are magazine in Londra si New York si 4 fabrici in Italia. Faimoasele actrite, modele si cantarete, toate vor sa aiba colectiile lui. "Manolo" a devenit un alt cuvant cu care poti descrie pantofii eleganti. In ciuda succesului pe care il are Blahnik inca pune suflet in poate perechiile pe care le creaza. Schiteaza modelul, alege cu atentie materialele si isi arunca ochii ageri peste productiile din fabricile din Italia. Acum are deja implinite 60 de primaveri dar nu da nici un semn se oboseala sau ca ar vrea sa o ia mai usurel.

" You can take my Fendi bag, you can take my ring and my watch, but don't take my Manolo Blahniks." - Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) in Sex and the City.


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

xoxo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu