Vivienne Westwood

Photobucket

Nume: Dame Vivienne Westwood
Anul si locul nasterii: 1941, Glossop, Derbyshire, UK
Educatie: Vinienne a absolvit Colegiul de formare al profesorilor in 1960
Fashion: In 1981 Vinienne si-a aratat prima colectie de haine pentru femei in Londra. Dupa cativa ani si-a deschis propriul brand. In 1990 a adaugat haine pentru barbati in colectiile ei. Recent si-a lansat propriul parfum si propria linie de make-up.
Stil: Indrazneata, excentrica, englezeasca, Vivienne se inspira din istorie. Majoritatea hainelor ei sunt refacute dupa perioada costumelor. Actualizeaza look.ul prin exagerarea stilului original.
Ceva ce poate nu stii despre ea: Vivienne este the original punk queen. In 1971 si-a tuns parul ei lung, l-a vopsit blond si l-a facut tepi. Stilul ei a devenit cunoscut in 1970 cand punk.ul a devenit la moda. Ea i-a imbracat si pe rebelii din trupa punk Sex Pistols.
Get the look!: Pentru a obtine acest look trebuie sa-ti experimentezi ideile. Pentru inceput ai putea sa iei haine vechi pe care nu le mai porti si reda-le viata.

Viata plina de culoare a lui Vivienne Westwood a inceput 1941. In 1957 s-a mutat in Londra iar in anul 1963 s-a maritat si a intemeiat o familie. Pana in 1965 si-a dat seama ca viata ei a devenit foarte plictisitoare, astfel si-a parasit sotul, a intalnit un tanar pe nume Malcolm Edwards (cunoscut mai tarziu sub numele de Malcolm McLaren) si s-a mutat in partea de sud a Londrei.
In Londra, Vivienne si Malcolm au deschis un butic pe King's Road. Pana in 1974 magazinul vindea deja tricourile lui Vivienne, si alte haine punk facute de ea. In 1976 trupa punk Sex Pistols a intrat pe scena muzicala. Cum Malcolm era managerul lor, formatia a fost imbracata de Vivienne.
Astazi, Vivienne Westwood are magazine in New York, Paris, Londra si in Orientul Indepartat. Chiar daca are succes, ea duce o viata normala:" All I've got at home are two second-hand armchairs, a trestle table, a fridge and a cooker."

xoxo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu