Stella McCartney

Photobucket

Nume: Stella McCartney.
Anul si locul nasterii: 1971, Londra, UK.
Educatie: Stella a absolvit Central St Martin's College of Art and Design din Londra in 1995.
Fashion: In 1997 Stella devine Creative Director pentru casa franceza Chloé. In 2001 s-a mutat la italienii de la Gucci pentru a-si deschide un brand cu numele ei.
Stil: Boema si feminina, Stella se inspira din prezentariile de moda din anii trecuti. Pentru a obtine un efect romantic foloseste straturi de materiale delicate, multe detalii elaborate si chiar materiale hand-painted. Mixeaza topuri si rochii romantice cu pantaloni si costume personalizate.
Clienti faimosi: Madonna, Kate Moss, Cameron Diaz, Nicole Kidman.
Ceva ce poate nu stii despre ea: Este pasionata de dreputirile animalelor. A refuzat odata sa lucreze pentru Gucci deoarece acestia foloseau blana si piele de animale pentru creatiile lor. Acum lucreaza pentru Gucci dar produce colectii sub numele propriu si poate alege ce materiale sa foloseasca.
Get the look!: Nu te teme sa alaturi diferite stiluri si sa te distrezi cu hainele tale. Fii funky si liber si pune-ti in valoare blugii cu o bluza gasita la un magazin caritabil.

Stella McCartney este fiica faimosului rocker ex-Beatle Paul McCartney. Mama ei, Linda, a fost o fotografa, lupta pentru dreputirile animalelor, si ducea o viata de vegetariana. Inca de cand era mica Stella era obisnuita cu oameni faimosi care ii veneau in vizita la casa parinteasca din Sussex, Anglia. Dar cu toate acestea, viata ei a fost cat se poate de normala deoarece parintii ei au preferat sa o dea la o scoala obisnuita in loc sa ii platesca o educatie privara si scumpa.
Ea era inspirata din hainele pe care le gasea in sifonierul mamei sale pe care aceasta la avea de la buticuri cartiabile. Inca de la varsta de 15 ani, Stella, a lucrat cu faimosul designer francez Christian Lacroix. Cativa ani mai tarziu a studiat moda la Central St Martin's College of Art din Londra. Unde restul studentiilor o vedeau ca pe fiica lui Paul McCartney, dar aceasta le-a demonstrat ca avea talent.
Stella a parasit colegiul in 1995, apoi in 1997 s-a alaturat faimosilor francezi de la Chloé. La frageda varsta de 25 de ani a fost numita Chief Designer. Rochiile ei vaporoase era populare printre starurile pop, modele si actrite. Profitul Chloé a inceput sa creasca si in acelasi timp si reputatia Stellei.
In 2001, pleaca de la Chloé si se alatura grupului Gucci. In cele din urma a avut oportunitatea de a-si deschide un label sub propriu nume. Madonna a ales ca Stella sa ii creeze rochia de mireasa si actrita Kate Hudson a purtat un halat pus sub semnatura Stellei la Oscar.
In 2002 si 2003 a deschis primele ei magazine in New York si Londra. Cu toate astea Stella McCartney si-a obtinut deja locul printre cei mai buni designeri din lume.

Photobucket
*Amestecuri de materiale au fost folosite pentru a crea o colectie plina de feminism McCartney's ready-to-wear collection 2003

"...if i could raid one person's closet it would be Stella McCartney's. I love her clothes. Can you imagine being able to borrow anything from her closet? Heaven"- afirma actrita americana Kirsten Dunst.

xoxo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu